Telia – No isolation

Dette innlegget er basert på Telias artikkel om roboter for langtidssyke barn og unge. https://telia.no/magasinet/telia-presenterer-no-isolation

 

 

Som nevnt i et tidligere innlegg, er jeg veldig interessert i hva teknologien kan hjelpe til med når det kommer til barn og unge, og generelt for helsesektoren. Som de fleste sikkert har sett på reklame på TV, har Telia inngått et samarbeid med en start-up bedrift som heter No Isolation. Denne start-up bedriften lager robotene «AV1» for langtidssyke barn og unge. Målet med disse robotene er at barn som er utelatt fra den vanlige hverdagen, på grunn av sykdom, likevel skal få ta del i livet på best mulig måte. Ved hjelp av 4G og mobiltelefonen kan barnet selv styre roboten, på denne måten kan vedkommende delta i samtaler og aktiviteter med vennene sine uten å være fysisk tilstede. Ved hjelp av disse robotene får syke barn både være på skole, være med venner hjem, være på konsert og mye annet de ellers ville gått glipp av, fordi de tilbringer mesteparten av tiden sin i en sykeseng på et sykehus kanskje milevis unna.

 

 

Det beste med det hele er at Telia gir noe av inntektene fra mobilpantordningen til familier som har behov for, men ikke mulighet til å anskaffe seg denne roboten selv. Jeg håper personlig flere bedrifter hiver seg på dette, og jobber mot teknologiske løsninger som hjelper barn, unge og andre syke i verden.

Hvis du vil se mer om hvordan No Isolation robotene AV1 fungerer, kan du trykke her.

 

//Emily Berg Edwards

 

Kilder:

https://telia.no/magasinet/telia-presenterer-no-isolation

https://telia.no/magasinet/av1-roboter-til-unge-funksjonshemmede-gjennom-mobilpant

https://telia.no/magasinet/syke-barn-kan-sende-robot-til-skolen

4 thoughts on “Telia – No isolation

 1. Synes dette var veldig interessant å lese om. Kjempe bra at du tar opp dette temaet! 🙂

  http://www.maleneedvardsen.com

 2. Spennende!

 3. Utrolig flott innlegg om et viktig tema, dette syntes jeg også er veldig bra og interessant!
  Sjekk gjerne ut mitt nye innlegg om Digitale spor:

  http://www.sigurdsoltvedt.com/digitale-spor/

 4. Dette er et interessant eksempel på bruk av robot i kombinasjon med teletjenester. Den er egentlig ikke så veldig avansert med tanke på «intelligensen», men bruken er jo fantastisk da.
  Du skriver bra her også og du er flink til å oppgi kilder, men jeg savner noen flere lenker til ting du omtaler i teksten. Når det gjelder struktur kan du se på side-design og hvordan du plasserer bilder i teksten. Se om du kan få det til å se litt mer «magasinaktig» ut …
  Jeg liker at du forteller hva du selv mener om en slik tjeneste og din entusiasme for den smitter over på leserne.
  Så håper jeg disse innleggene får deg til å ville ønske å skrive MYE mer 🙂 Skriv om ting du er interessert i, finn andre som skriver om det samme eller lignende temaer og lenk til dem. Tenk også på hvilke ord du bruker i tekstene dine med tanke på gjenfinning gjennom søkerobotene.

Legg igjen en kommentar