«Første dødsoffer for førerløse biler»

En digital utvikling vi lærer om og diskuterer mye på skolen for tiden er førerløse biler. Hver dag forbedres teknologien, og flere førerløse biler kjører på veier rundt om i verden.

Natt til mandag skjedde det vi alle har fryktet, det første dødsofferet for førerløse biler. I følge Aftenposten skal kvinnen ha blitt påkjørt da hun krysset gaten, i Tempe, Arizona. Bilen skal ha gått i selvkjørende modus da ulykken fant sted.

Uber samarbeider med de lokale myndighetene og har innstilt all testing av selvkjørende biler i Phoenix, Pittsburgh, San Francisco og Toronto.

Hva skjer videre nå? Flere nettsteder spår at dette vil påvirke teknologien og i verste fall stanse utviklingen på ubestemt tid. Hva tror dere?

//Emily

 

Kilde: https://www.aftenposten.no/verden/i/7l4ek8/Fotgjenger-pakjort-av-forerlos-bil-i-USA

 

4 thoughts on “«Første dødsoffer for førerløse biler»

 1. Kp

  Oj. Hva tror du blir konklusjonen her? Når er det vanlig med selvkjørende biler på norske veier?

  • emilybedwards

   Før ville jeg tenke meg at i løpet av 20-30 år, ville selvkjørende biler dominere norske veier. Etter dette ble jeg faktisk litt i tvil, kanskje dette faktisk har en større påvirkning enn man skulle tro. Ved la merke, er jeg ganske sikker på at utviklingen vil fortsette. Det blir nok mer fokus på sikkerhet og kanskje flere regler.

 2. Jeg tror vi fortsatt kommer til å ha selvkjørende biler i fremtiden, selv om man ikke kan stole 100% på teknologi da robotene ikke har menneskelige følelser. Men utrolig mange av trafikkulykker som skjer er pga mennesker, så jeg tror ikke dette vil stoppe!

  • emilybedwards

   Enig med deg. Som man sier: «Der det er mennesker er det feil», og det er jo tross alt vi mennesker som utvikler disse selvkjørende bilene.

Legg igjen en kommentar